2011. október 12., szerda

Retróbájk

Csörög a telefon, Izom van vonalban. "Akkor jövő hét hétfőn megyünk bringázni egyet, Ballával és Videóval már beszéltem..." Naokké! Három éve nem ültem bringán, sebaj jó buli lesz végtére is már olyan régen tervezünk egy kis tekerést.

Szarvaskőn már Izom vár minket, teljesen véletlenül mind a négyen ugyanazt a dzsekit vettük fel. Hűvös az idő bár a nap már szikrázóan süt. Ahogy elindulunk, rögtön érzem a bringa hiányát. Savasodik a láb, kiállok a nyeregből, próbálgatom, hogyan a legjobb. Szokni kell ismét a kétkerekűt. A manatszél az aszfalton ordítóan hideg, látszik a lehelet. Nem sokat időzünk a bitumenen, hamar kanyarodunk balra az erdőbe és egy kis emelkedő után máris elénk tárul jobb oldalról a Bükk vonulata. Dombok között tekerünk, siklik lefelé a bringa, régi érzések törnek elő. A kaptatók ülve nehezen mennek, ki kell állnom a nyeregből, hogy tartani tudjam a lépést a többiekkel. Időnként lemaradok, fényképezgetek, élvezem a táj szépségét, a természet csodáit. Az első faluban a bolt előtt ülve nosztalgiázunk régi tekeréseinkről, az aluTrekket egy összecsukható megkopott, bordó camping bringa mellé támasztom. Hamar telnek a kilométerek, a társaság remek, a hangulat a régi és a napsütés sem marad el.

A következő faluig hullámokon tekerünk át, kies mezőkön keresztül a puha erdei talajig mindenben van részünk. Ismeretlen számomra a terep hiszen most járok itt először, a kilátás a Bükkre pazar. Ahogy telik az idő mind nehezebb visszaülni a nyeregbe. A lábaim mintha ólomból lennének, kiállva tekerem a pedált. Támaszkodni sem a legjobb már, a lefelék után egyre jobban fájnak az ujjaim. Még sem panaszkodom, hiszen csodálatos a közeg, jó a hangulat. Nemsokára már a Siroki várat látjuk magunk előtt és az utolsó elnyújtott dózeren kapaszkodunk felfelé, elfog minket az "olyanmintha" érzés. Valóban olyan ez is mint a dózer felfelé Fehérkőre. A lejmenetben már hétvégi házak között száguldunk, hogy visszaérjünk az autókhoz, bezárván a kört amit már oly régen terveztünk. Köszönöm Izomnak, Ballának és Videónak a remek kerimbókázást. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése