2011. február 21., hétfő

Tavaszváró hét

2010 március 15., Kühne Andor út
Lassan itt a tavasz. Ezt gondolom, még akkor is ha az időjárás mostanában ismét kezd bekeményíteni. Persze kellemesebb lenne már a tavaszi erdő ösvényein jönni-menni, viszont minden futásom, futásunk alkalmával tartogat valami szépet az erdő, a Bükk. Múlt hét hétfőn ugyan csak a Csanyikban köröztem egy kisebbet és még nem lehetett a tetőn érezni az ilyenkor már már szokásos langyos szellőt, de a kristálytiszta estében szinte lámpa nélkül futottam a sötét helyeken. Szerdán nyoma sem volt a tiszta időnek, ellenben esett a hó és ezt kihasználva egy remek kört abszolváltunk a friss, szűz hóban. Csodálatosan fehér szőnyegen futottunk végig, néhány világító szempár követett minket az erdő mélyéről, egy alkalommal hangot is adva az ottlétünknek. Még három erősebb felfelét is sikerült belecsempésznünk a karikába amik intenzívek voltak mint hosszúak. A csütörtöki Csanyik kör beszélgetős iramban és hangulatban telt, kisebb kitérőt tettünk Ortás-tető felé, még élvezve az előző nap lehullott havat. Néhány helyen a hó alatt megbújó jég hatására elsajátítottunk pár break-mozdulatot is. Természetesen nem maradhatott el a végén a tea ami mindig tökéletes minőségű és üdítő egy jóízű futás után. Pénteken nyakunkba vettük a Kocsonyafesztivált, ahol a nagy tömeg, és a hideg ellenére jól szórakoztunk. Nem maradhatott ki a tökipompos és a forraltbor ami minden ilyen megmozdulásnak az alappillére. A remek kalóriabevitelnek köszönhetően a szombati futás remekül indult, pedig az előjelek mást mutattak. A találkozó előtt negyed órával még javában szakadt az eső, aminek nyoma sem volt szerencsére mire kiértünk a Majparkba. A majd' 20 kilométer végére elfogyott a kraft, fáradtnak éreztem magam ezért jól jött egy kis pihenés és baráti összejövetel a nap végén. Vasárnap reggelre ismét egy frissen lehullott hóréteg köszöntött minket, és a rendelkezésünkre álló kevés időt kihasználva egy általam régen nem járt utat kerestünk fel. Mire visszaértünk az autóhoz, már készülődött a vasárnap reggeli gruppettó, akiknek jó utat kívánva adtuk át a terepet. 

Egy évvel ezelőtt a Népek Tavaszán még hó volt és jég. Idén bizakodó vagyok. Hóvirágerdőben szeretnék gázolni felfelé Gulicskára!

1 megjegyzés:

  1. "emlékek erről a szakaszról, hozzá teszem azért Miskolc felöl elég kemény emelkedő vár az emberre. Négy és fél kilométerre jut 409 méter. Meleg van nagyon, szép időt fogtak ki a rendezők, hamar lekerül rólam a polár és szépen sorban előzgetem a korábban rajtolókat, jó nézni, hogy többen családdal együtt vágnak neki. Tűzköves és Gulicska között virágban az erdő, van itt minden: hóvirág, szkilla, tüdőfű, pirosló hunyor és még sorolhatnám, ha ismerném a többit :) Mivel nem voltam még ezen a távon korábban, így kicsit meglep az első pont. Abban a hiszemben voltam, hogy ki kell menni majd a kilátóhoz, de még a Hajnalka-forrás előtti réten vártak rám a pecséttel. " -részlet egy volt miskolci '07-es írásából. üdv,tomc

    VálaszTörlés